Opbrengst

5 redenen voor een teamtraining Boost Your Happiness

 

Gelukkige werknemers zijn gezonder

Hoe hoog is het ziekteverzuim in jullie bedrijf? In Nederland heeft een op de zeven werknemers klachten die wijzen op een burn-out. Gelukkige werknemers zijn gezonder: ze ervaren minder stress, hebben minder hart- en vaatziekten, leven langer, raken minder snel depressief en hebben een hogere mentale weerbaarheid. Kortom; gelukkige werknemers zijn een kostenbesparing op ziekteverzuim!

 

Gelukkige werknemers zijn meer betrokken

Betrokkenheid houdt in dat werknemers zich werkelijk verbinden aan een bedrijf en haar doelstellingen. Betrokkenheid uit zich in net dat stapje extra dat mensen doen. De winkelbediende die achteloos rommel van de grond opraapt – ook als de baas niet kijkt. De ICT-er die zich vastbijt in jouw computerprobleem – ook als de werktijd er op zit. Bedrijven met betrokken werknemers hebben 6% hogere nettowinstmarges en na 5 jaar zelfs 5 keer zo veel aandeelhoudersrendement.

 

Gelukkige werknemers zijn effectiever

Uit onderzoek blijkt dat gelukkige mensen de tijd die zij hebben effectiever gebruiken. Ze hebben een hoger werktempo, zonder in te leveren op kwaliteit. Gelukkige werknemers zijn maar liefst 12 procent productiever dan niet gelukkige collega’s. Dat heeft natuurlijk direct effect op de bedrijfsresultaten.

 

Gelukkige werknemers zijn innovatiever

Resultaatgericht werken maakt mensen voorzichtig. Baanbrekende ideeën ontstaan bij gratie van de vele mislukkingen die er aan vooraf gaan. In een omgeving waar de mens centraal staat in plaats van cijfers, zijn mensen meer bereid om risico’s te nemen. En daarmee neemt de innovatiekracht toe. Bedrijven die hun werknemers de ruimte geven om te mogen falen, zien de innovatiekracht met 6,8% toenemen. Niet alleen komen er meer ideeën naar voren, ook zijn de ideeën origineler en invloedrijker.

 

Gelukkige werknemers zijn creatiever

Een positief gevoel verruimt je denkvermogen. Je ziet meer mogelijkheden, bent creatiever, kunt beter brainstormen
en denkt meer out-of-the-box. Mensen die gelukkig zijn zien eerder het bos dan de bomen: ze focussen minder op de details en hebben meer overzicht.